rjt

Ngombé banyu saka banyu segara

Owah-owahan iklim lan perkembangan industri lan tetanen global kanthi cepet ndadekake masalah kekurangan banyu seger saya tambah serius, lan pasokan banyu seger saya tambah tegang, saengga sawetara kutha pesisir uga kekurangan banyu.Krisis banyu nyebabake panjaluk desalinasi banyu laut sing durung tau sadurunge.Peralatan desalinasi membran minangka proses ing banyu segara mlebu liwat membran spiral semi-permeabel ing tekanan, uyah lan mineral sing berlebihan ing banyu segara diblokir ing sisih tekanan dhuwur lan dibuang nganggo banyu segara sing konsentrasi, lan banyu seger metu. saka sisih tekanan rendah.

Miturut Biro Statistik Nasional, jumlah total sumber banyu tawar ing China ana 2830.6billion meter kubik ing 2015, kira-kira 6% saka sumber banyu global, peringkat kaping papat ing donya.Nanging, sumber daya banyu tawar per kapita mung 2.300 meter kubik, sing mung 1/35 saka rata-rata donya, lan ana kekurangan sumber daya banyu tawar alami.Kanthi akselerasi industrialisasi lan urbanisasi, polusi banyu tawar serius utamane amarga limbah industri lan limbah domestik kutha.Desalinasi banyu segara samesthine dadi arah utama kanggo nambah banyu ngombe sing berkualitas.Panggunaan industri desalinasi banyu segara China yaiku 2/3 saka total.Ing Desember 2015, proyek desalinasi banyu laut 139 wis dibangun ing saindenging negoro, kanthi skala total 1,0265 yuta ton / dina.Banyu industri 63,60%, lan banyu omah 35,67%.Proyek desalinasi global utamane nyedhiyakake banyu omah (60%), lan banyu industri mung 28%.

Tujuan penting pangembangan teknologi desalinasi banyu laut yaiku nyuda biaya operasi.Ing komposisi biaya operasi, konsumsi energi listrik dadi proporsi paling gedhe.Ngurangi konsumsi energi minangka cara sing paling efektif kanggo nyuda biaya desalinasi banyu laut.


Wektu kirim: Nov-10-2020